Stichting Buurt Preventie Team (BPT)-Bezuidenhout
Extra ogen en oren in Bezuidenhout
Het Buurt Preventie Team (BPT)-Bezuidenhout bestaat uit een groep enthousiaste buurtbewoners, zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 18 tot 72 jaar. Tijdens onze - bijna dagelijkse - rondes letten wij met een scherp oog op alles wat de veiligheid en de leefbaarheid in onze buurt kan vergroten of bedreigen. Wij informeren de Gemeente over onveilige situaties, zwerfvuil, fietswrakken, verwaarloosd of vernield straatmeubilair en graffiti. Wij participeren in acties van de Gemeente en Politie, zoals verspreiding van folders op het gebied van woninginbraak, fietsendiefstal enz. Wij houden contact met buurtbewoners en zijn de extra ogen en oren in de wijk.

De meeste vrijwilligers zijn gediplomeerd EHBO-er en kunnen een AED bedienen. Wij zijn via de alarmcentrale oproepbaar als hulpverlener wanneer iemand in de wijk wordt getroffen door een hartstilstand. Ook zijn wij inzetbaar bij calamiteiten en zijn aangemeld bij Ready2help van Het Rode Kruis.

De zelfstandige werkgroep Burgerhulpverlening Bezuidenhout (BB) heeft de in de wijk aanwezige AED apparatuur geinventariseerd en uitgebreid om een goede dekking te realiseren voor de zgn. 6-minuten-zone. In geval van een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. De BB beheert deze zone.


Geregistreerde vermiste huisdieren in Bezuidenhout worden bij ons gemeld door Amivedi.

Wij houden nauw contact o.a. met Gemeente, Politie, Brandweer en Dierenambulance en Amivedi.

Het BPT Bezuidenhout won in 2012 de publieksprijs De Haagse Hulde.
In 2015 zijn wij genomineerd voor De Gulden Klinker.


Wilt u meer weten over het BPT Bezuidenhout en meer doen voor een veilige een leefbare woonomgeving?

Aanmelden als vrijwilliger via info@bptbezuidenhout.nl

Stichting Buurt Preventie Team (BPT)- Bezuidenhout
Anna van Hannoverstaat 4
2595 BJ Den HaagCopyright © 2018 by Buurt Preventie Team Bezuidenhout - all rights reserved Social Media Quick Links Contact
Secretariaat:
Stichting Buurt Preventie Team (BPT)-Bezuidenhout
Anna van Hannoverstaat 4
2595 BJ Den Haag

info@bptbezuidenhout.nl

KvK 58652531Facebook
Twitter
Politie
Brandweer
Amber Alert
Amivedi
Burgerhulpverlening Bezuidenhout